Descobreix els nostres suplements naturals per millorar el teu benestar.

Què són els superaliments i quins beneficis ofereixen?

Els superaliments amb aliments amb una alta densitat de nutrients, cosa que els fa molt beneficiosos per a la nostra salut. Descobreix-ne els més importants i els beneficis.

Què són els superaliments?

El terme “superaliments” s'utilitza per descriure aliments que es considera que tenen una alta densitat de nutrients i beneficis per a la salut. Aquests aliments són rics en nutrients essencials com a vitamines, minerals, antioxidants i fibra, i es creu que poden ajudar a prevenir malalties i millorar la salut en general.

Els superaliments contenen una varietat de nutrients, com ara antioxidants, que es creu que prevenen el càncer i altres malalties en reduir l'estrès oxidatiu al cos. O greixos saludables que poden ajudar a prevenir malalties del cor. O fibra que promou una bona digestió. Etc.

Els millors superaliments i els seus beneficis per a la salut

1. Maca : s'ha promocionat com un superaliment a causa dels seus possibles beneficis per a la salut. S'ha utilitzat durant segles a la medicina tradicional andina com un suplement per augmentar l'energia i millorar la funció sexual. Pel que fa al contingut nutricional, la maca és rica en carbohidrats complexos, proteïnes, fibra, vitamines i minerals, com ferro, calci, potassi i zinc. També conté diversos compostos vegetals, com glucosinolats i polifenols, que es creu que tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. Es creu que la maca té propietats adaptògenes , cosa que significa que pot ajudar el cos a adaptar-se i resistir l'estrès.

2. Cacau: el cacau és un aliment ric en nutrients que sovint es considera un superaliment a causa dels seus beneficis per a la salut. El cacau és ric en flavonoides, que són compostos antioxidants que es troben a les plantes amb efectes beneficiosos per a la salut com la millora de la salut del cor, la reducció de la inflamació i la millora de la funció cognitiva. A més dels flavonoides, el cacau és una bona font de fibra, ferro, magnesi, coure, manganès i altres nutrients importants. També conté compostos estimulants com ara la teobromina i la cafeïna, que poden ajudar a millorar l'estat d'ànim i l'energia. S'ha de consumir pur, sense llet ni sucre.

3. Garrofa : s'utilitza sovint com a substitut del cacau a causa del seu sabor dolç similar a la xocolata, però amb menys calories i sense cafeïna. La garrofa és rica en fibra, cosa que pot ajudar a regular el sistema digestiu i reduir el colesterol. També conté antioxidants, com ara els tanins, que es creu que poden ajudar a protegir el cos contra els danys dels radicals lliures.

4. Nabius: són rics en vitamines, fibra soluble i fitoquímics (compostos químics produïts per plantes que tenen un impacte en la salut humana). El consum regular de baies pot reduir significativament els nivells d'inflamació al cos, causants de moltes malalties. També contenen poderosos antioxidants que ens protegeixen del mal dels radicals lliures.

5. Kale o col arrissada: igual que la resta de les verdures de fulla verda (bledes, cols, espinacs, bròquil), estan carregats de vitamines A, C i K, així com fibra, calci i altres minerals. Redueixen el risc de desenvolupar diverses afeccions de salut, com ara l'obesitat, la diabetis tipus 2 i diversos tipus de càncer.

6. Alvocat: posseeix nombrosos micronutrients entre els quals destaquen la vitamina C (10 mg per cada 100 grams), vitamina B5 i vitamina K. El més destacable és la seva alta concentració d'àcids grassos monoinsaturats (com l'omega-3) que ajuden a reduir la inflamació i els nivells de colesterol LDL.

7. Te verd: conté poques calories, ajuda a la hidratació i és una bona font d'antioxidants. Les catequines, potents antioxidants que es troben principalment al te verd, tenen propietats antiinflamatòries i anticancerígenes.

8. Soja : té una alta concentració d'isoflavones, un tipus de fitoquímic. Les isoflavones de la soja ajuden a reduir la quantitat de lipoproteïnes de baixa densitat (LDL) a la sang. Alguns estudis han demostrat que la soja pot prevenir la pèrdua de memòria relacionada amb ledat. Les isoflavones de soja també podrien reduir la pèrdua òssia i augmentar la densitat mineral òssia durant la menopausa , a més de disminuir els símptomes de la menopausa.

9. Raïms: especialment els raïms vermells, contenen components saludables com el resveratrol i la quercetina. El resveratrol és un polifenol antioxidant que protegeix de malalties cardiovasculars, la neuropatia i la retinopatia diabètiques, el càncer, la malaltia d'Alzheimer, alleujar les sufocacions i els canvis d'humor associats amb la menopausa i millorar el control de la glucosa a la sang. Mentres que la quercetina és un antiinflamatori natural que sembla reduir el risc d'aterosclerosi i protegeix contra el dany causat pel colesterol LDL.

10. Espirulina: és un tipus d'alga verda-blava que es considera un superaliment degut al seu alt contingut de nutrients. Conté proteïnes, vitamines (especialment vitamines del grup B), minerals (com ferro, calci, magnesi i zinc) i antioxidants. Ajuda a reduir el colesterol, millora la resistència física i redueix la pressió arterial. També pot tenir propietats antiinflamatòries i antitumorals.

11. Baies de Goji : són una fruita petita i vermella que es considera un superaliment a causa del seu alt contingut de nutrients i compostos antioxidants. Són originàries d'Àsia i s'han utilitzat a la medicina tradicional xinesa durant segles. Les baies de goji contenen una àmplia varietat de nutrients, incloent vitamines del grup B, vitamina C, ferro, zinc, calci, seleni i antioxidants com els carotenoides i la zeaxantina. S'ha demostrat que el consum regular de baies de goji pot tenir beneficis per a la salut, com ara la millora de la funció immunològica, la protecció de la salut ocular i la reducció del risc de malalties cardiovasculars.

12. Quinoa : la quinoa o quinoa es considera un "superaliment" a causa del seu alt contingut de nutrients i beneficis per a la salut. La quinoa és una llavor que es cultiva principalment als Andes de Sud-amèrica i és rica en proteïnes, fibra, vitamines i minerals com ferro, calci i magnesi. A més de ser una excel·lent font de nutrients, la quinoa també és rica en antioxidants i té propietats antiinflamatòries. També es considera un aliment sense gluten i baix en greixos saturats, cosa que el converteix en una bona opció per a persones amb dietes especials o preocupacions de salut.

13. Cúrcuma : la cúrcuma també es considera un "superaliment" a causa dels seus nombrosos beneficis per a la salut. La cúrcuma és una espècie groga brillant que s'utilitza comunament a la cuina índia i asiàtica, i és coneguda pel seu alt contingut de curcumina, un compost actiu amb propietats antiinflamatòries i antioxidants. La curcumina a la cúrcuma s'ha relacionat amb una varietat de beneficis per a la salut, incloent-hi la reducció de la inflamació, la millora de la funció cerebral i la reducció del risc de malalties cròniques com el càncer i la malaltia cardíaca. La cúrcuma també s'ha utilitzat tradicionalment en la medicina ayurvèdica i la medicina xinesa per tractar una varietat de malalties, incloent problemes digestius, ferides i malalties de la pell.

14. Kombucha : la kombutxa no és exactament un "superaliment", és una beguda fermentada que conté probiòtics i altres nutrients beneficiosos que poden millorar la salut. La kombutxa s'elabora a partir de te endolcit que es fermenta amb una cultura simbiòtica de bacteris i llevats (SCOBY). Durant el procés de fermentació, es produeixen àcids orgànics, enzims i altres compostos que poden tenir efectes positius a la salut. La kombutxa és una bona font de probiòtics, que són bacteris beneficiosos que ajuden a mantenir l'equilibri microbià a l'intestí. També conté antioxidants i compostos antiinflamatoris que poden ajudar a reduir el risc de malalties cròniques com la malaltia cardíaca i el càncer. A més, la kombutxa és naturalment baixa en calories i sucre, la qual cosa la converteix en una bona alternativa a les begudes ensucrades i gasoses.

Femme Up Shake, un batut ple de superaliments

FemmeUp Shake és una beguda energètica procedent de cultiu ecològic que ens aporta energia i vitalitat entre molts altres beneficis gràcies als seus ingredients: maca, cacau i garrofa, tres superaliments que ens ofereixen molts beneficis per a la nostra salut, ajudant-nos a reduir el risc de certes malalties ia sentir-nos millor.

Com hem dit, la maca és adaptògena, augmenta la nostra energia i desig sexual i té propietats antioxidants i antiinflamatòries.

El cacau és ric en flavonoides, compostos antioxidants que ens protegeixen contra les malalties cardiovasculars.

I la garrofa també conté antioxidants que ens protegeixen contra els radicals lliures i la fibra que millora la nostra salut digestiva.

Tots ells els podeu consumir en aquest batut en pols ingredients d'origen 100% natural i amb el segell d'agricultura ecològica. prova-ho ja i millora la teva salut!

Fonts:

Barrett, JR (2006, June). The science of sóc: What do we really know? Environmental Health Perspectives, 114 (6), A352-A358. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1480510/

Llop, V., Patil, A., Phatak, A., & Chandra, N. (2010 July-December). Free radicals, antioxidants i functional foods: Impact on human health. Pharmacognosy Review , 4(8), 118-126
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249911/

Vallianou, NG, Evangelopoulos, A., i Kazazis, C. (2014, February). Resveratrol and diabetis. The Review of Diabetic Studies, 10 (4), 236-242
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4160010/

Yao LH, Jiang, IM, Shi, J., Tomàs-Barberan, FA, Datta, N., Singanusong, R., & Chen, SS (2004). Flavonoids in food and their health benefits [Abstract]. Plant Food Human Nutrition, 59 (3), 113-22 Retrieved from
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15678717

Yoto, A., Murao, S., Nakamura, I., & Yokogoshi, H. (2014). Intake of green tea inhibited increase of salivary chromogranin A after mental task stress loads. Journal of Physiological Anthropology, 2014 (33), 20
https://jphysiolanthropol.biomedcentral.com/articles/10.1186/1880-6805-33-20

Regresar al blog

MILLORA LA TEVA SALUT HORMONAL I EL TEU LLIBUT AMB SUPLEMENTS NATURALS

FemmeUp combina suplements naturals per aconseguir combatre els teus estats d'ànim i altres símptomes hormonals, amb acompanyament gratuït de les nostres expertes en aquest camí per sentir-te millor. El teu benestar és el nostre objectiu